Uitvaartverzekering vergelijken

Uitvaartverzekering vergelijken? Vergelijk eenvoudig in onderstaande overzicht. Keuze gemaakt? Meld u dan eenvoudig aan!

Uitvaartverzekeringen vergelijken op vergelijkingsplaza

Een uitvaartverzekering vergelijken lijkt steeds vaker voor te komen, maar waarom? Veel mensen staan niet stil bij de kosten die een uitvaart met zich meebrengen. Een gemiddelde uitvaart kost ongeveer 8000 euro. Het is daarom ook niet gek dat een groot deel van de Nederlandse bevolking een uitvaartverzekering heeft. In 2018 had ongeveer 74% van de Nederlanders een uitvaartverzekering.

Door een uitvaartverzekering af te sluiten kunt u ervoor zorgen dat uw nabestaanden (meestal) niks hoeven te betalen voor uw uitvaart. Door een maandelijks bedrag te betalen hoeft u zich geen zorgen meer te maken over de kosten van uw uitvaart. Uit onderzoek is daarnaast ook nog gebleken dat het in de meeste gevallen goedkoper is om een verzekering af te sluiten, dan om te sparen voor uw uitvaart. Een uitvaartverzekering vergelijken is in alle gevallen handig wanneer u zeker wilt weten dat u de beste deal kiest.

Uitvaartverzekering vergelijken

Soorten uitvaartverzekeringen

Er zijn drie vaak voorkomende soorten uitvaartverzekeringen. Het kan moeilijk zijn om een keuze te maken tussen de 3 soorten. Maar wat voor soorten zijn er?

Kapitaal uitvaartverzekering
Met een kapitaal uitvaartverzekering krijgt u een vast geldbedrag uitgekeerd. Deze som is voor het afsluiten bepaald. Een groot voordeel van een kapitaal uitvaartverzekering is flexibiliteit. Uw nabestaanden kunnen zelf bepalen hoe de uitvaart er uit komt te zien. Een ander voordeel betekent voor sommigen een nadeel. Het uitgekeerde geldbedrag hoeft vaak niet enkel en alleen worden besteed aan de uitvaart.

Natura uitvaartverzekering
Wanneer u een natura uitvaartverzekering heeft afgesloten krijgt u geen geldbedrag uitgekeerd, maar krijgt u de diensten en goederen vergoedt die nodig zijn voor een uitvaart. Met een natura uitvaartverzekering is er minder sprake van flexibiliteit, maar het kan zijn dat de nabestaanden dit juist fijn vinden.

Combinatie uitvaartverzekering
Het wordt al deels in de naam aangegeven: een combinatie uitvaartverzekering is een combinatie van een natura en kapitaal uitvaartverzekering. U krijgt dus een (kleiner) geldbedrag uitgekeerd. Daarnaast krijgt u ook nog enkele goederen en diensten van de verzekeraar.

Uitvaartverzekering vergelijken en afsluiten

Een uitvaartverzekering afsluiten is in de meeste gevallen een goede optie. Met een dergelijke verzekering weet u zeker dat uw nabestaanden niet voor een nare verrassing komen te staan. Wanneer u een uitvaartverzekering wilt afsluiten, is vergelijken altijd slim. Een uitvaartverzekering vergelijken is handig wanneer u er zeker van wilt zijn dat u de best passende verzekering uitkiest. Start met vergelijken!