Internet vergelijken

Vergelijk internet providers in één overzicht. Hoeveel kan u besparen? Start met vergelijken en meld u aan!

Internet vergelijken in één overzicht

Er zijn veel providers in Nederland die verschillende abonnementen aanbieden. Daarom kan het moeilijk zijn om een keuze te maken. Wat voor aansluiting moet u kiezen? En hoeveel Mb heeft u nodig? Het is daarom belangrijk om internet te vergelijken, voordat u een abonnement aangaat. Allereerst is het goed om voor het internet vergelijken te weten wat de verschillen zijn.

De aansluiting die de hoogste snelheid biedt is de supersnelle glasvezel (een haardunne vezel gemaakt van glas). De glasvezelaansluiting wordt echter pas vrij recent aangeboden en is daarom nog niet overal verkrijgbaar. Daarnaast is er de coaxkabel. Dit is ook een relatief snelle verbinding, maar niet te vergelijken met de veel snellere glasvezel. De derde optie is DSL, wat de afkorting is van Digital Subscriber Line. Deze gaat via de telefoonlijn en is de minst snelle aansluiting.

De bandbreedte van de internet abonnementen

Bij het internet vergelijken zult u zien dat de prijzen van de aangeboden abonnementen uiteenlopen. Deze hangen behalve de soort aansluiting ook samen met de geboden bandbreedte, die kan variëren van bijvoorbeeld 30 Mb tot 1 Gb (1000 Mb). Wat voor keuze u maakt, is vooral afhankelijk van hoe u internet wilt gebruiken.

De laagst aangeboden bandbreedte is zo’n 30 Mb. Deze is geschikt voor bijvoorbeeld het verzenden van e-mails of internet bankieren. Wilt u echter YouTube filmpjes bekijken of gebruik maken van streaming zoals Netflix of NPO Start, dan zult u hier wellicht te kort aan hebben. Dan zit u met een coaxkabel abonnement van minimaal 50Mb beter. Ook wanneer u met meerdere personen tegelijk gebruik maakt van internet, zal deze bandbreedte beter bij uw situatie passen.

Downloadt u graag films of doet u aan online gaming? Dan is het beter om een hogere bandbreedte te kiezen. Uiteraard geldt: hoe hoger, hoe sneller. Wanneer glasvezel in uw regio wordt aangeboden, kunt u kiezen voor 500 Mb, dan hebt u een fantastische snelheid. Er worden zelfs abonnementen aangeboden met 1 Gb, u kunt zich voorstellen dat u dan het neusje van de zalm hebt. 

Internet vergelijken

Internet vergelijken en aanschaffen

Wanneer u bij het internet vergelijken de uiteindelijke keuze gaat maken, gaat het erom wat voor gebruiker u bent en of uw huisgenoten hebt die het internet gebruiken. Daarnaast is van belang wat u maandelijks bereid bent uit te geven aan het abonnement. Met dit in uw achterhoofd kunt u online internet vergelijken. U hoeft hiervoor niet de websites van alle providers te openen, want op onze website staan deze providers en hun aanbiedingen in één oogopslag opgesomd. Hier vindt u zeker het voor u meest geschikte abonnement bij.  Start met vergelijken!